fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Libië staat na 4 maanden weer enkele vluchten toe

Vier maanden nadat Libië alle lands- en luchtgrenzen sloot mogen luchtvaartmaatschappijen weer enkele vluchten vanuit het land uitvoeren.

Niemand mee terug

De eerste vlucht die weer vanuit Libië is vertrokken werd uitgevoerd met een A319 van Libyan Wings en vloog van Misrata International Airport naar Istanboel. Luchtvaartmaatschappijen mogen van de Libische overheid wel vluchten vanuit Libië uitvoeren, maar mogen niemand mee terug nemen. Het doel is dat op deze manier alleen mensen vanuit Libië terug naar hun thuisland gevlogen kunnen worden.

Tripoli

Mitiga, de luchthaven van Tripoli, wordt nog verbouwd gezien het vliegveld veel schade heeft geleden naar aanleiding van de twee jaar durende oorlog in Libië. Om die reden wordt er voorlopig enkel nog gevlogen vanuit Misrata. De luchthaven van Tripoli moet in augustus weer open gaan.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button