fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegvelden

Hawaiian evacueert vloot vanwege naderende orkaan

Hawaiian Airlines heeft een groot deel van haar vloot geëvacueerd om schade door de orkaan Douglas te voorkomen.

Westkust

De meeste vliegtuigen van Hawaiian Airlines zijn verplaatst naar steden langs de westkust van het vasteland van de VS. De evacuatie vond plaats vóór de orkaan Douglas, die Hawaï naderde en geclassificeerd is als een orkaan van categorie twee. Met windsnelheden tot bijna 145 kilometer per uur leek het erop dat Douglas problemen op het eiland zou veroorzaken.

Vliegtuigen

Enkele uren voordat de orkaan naar verwachting het eiland zou raken veranderde die van koers. Uiteindelijk bleek de orkaan Hawaï te ontwijken. Desalniettemin heeft Hawaiian Airlines het grootste deel van haar vloot kunnen verplaatsen.

De meeste Hawaiian Airbus-vliegtuigen werden overgevlogen naar de Amerikaanse westkust, verspreid over Los Angeles, Portland, Oakland, Sacramento en San Francisco. Andere toestellen lijken veilig te zijn opgeslagen in hangars op Honolulu, die windsnelheden tot 209 kilometer per uur kunnen weerstaan. De Boeing 717’s van de luchtvaartmaatschappij waren moeilijker te verplaatsen, omdat de vliegtuigen niet het bereik hebben om naar het vasteland te vliegen. De 717’s werden daarom verplaatst van Honolulu naar Kona.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button