Air France-KLMAirlinesFinancieelKLMNieuwsNL nieuwsPiloten

Piloten KLM willen nieuwe onderhandelingen over voorwaarden noodsteun

De piloten van KLM willen dat de maatschappij gaat heronderhandelen over de voorwaarden van het noodsteunpakket.

20 procent

KLM-personeel dat meer dan drie keer modaal verdient moet ten minste twintig procent aan salaris inleveren. De piloten stellen dat het in strijd met het internationaal arbeidsrecht is om die voorwaarde te stellen, zo stelt de Stichting Piloten Aandelen Air France-KLM (SPAAK). Volgens de stichting hebben alle betrokken vakbonden al aangegeven dat deze looneis niet te realiseren is. Bovendien zou de voorwaarde in strijd zijn met “de interne principes waarop binnen Air France-KLM onderhandelingen met personeel plaatsvinden: ‘trust, respect, transparency & confidentiality'”.

Om de voorwaarden voor het snijden in personeelskosten is al langere tijd veel te doen. Zo maakten vakbonden bezwaar bij de Europese Commissie, die het pakket moest goedkeuren, over de arbeidsvoorwaarden die door de Nederlandse regering zijn gesteld. Verder kwam er een vrijwillige vertrekregeling waar ruim 2400 medewerkers gebruik van maakten. Ook om de ontslagmethode die KLM hanteert is een en ander te doen. Vakbond VNC is in hoger beroep gegaan en wil graag dat het last in, first out-principe wordt gehanteerd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close