fbpx
Air France-KLMAirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Piloten KLM willen nieuwe onderhandelingen over voorwaarden noodsteun

De piloten van KLM willen dat de maatschappij gaat heronderhandelen over de voorwaarden van het noodsteunpakket.

20 procent

KLM-personeel dat meer dan drie keer modaal verdient moet ten minste twintig procent aan salaris inleveren. De piloten stellen dat het in strijd met het internationaal arbeidsrecht is om die voorwaarde te stellen, zo stelt de Stichting Piloten Aandelen Air France-KLM (SPAAK). Volgens de stichting hebben alle betrokken vakbonden al aangegeven dat deze looneis niet te realiseren is. Bovendien zou de voorwaarde in strijd zijn met “de interne principes waarop binnen Air France-KLM onderhandelingen met personeel plaatsvinden: ‘trust, respect, transparency & confidentiality'”.

Om de voorwaarden voor het snijden in personeelskosten is al langere tijd veel te doen. Zo maakten vakbonden bezwaar bij de Europese Commissie, die het pakket moest goedkeuren, over de arbeidsvoorwaarden die door de Nederlandse regering zijn gesteld. Verder kwam er een vrijwillige vertrekregeling waar ruim 2400 medewerkers gebruik van maakten. Ook om de ontslagmethode die KLM hanteert is een en ander te doen. Vakbond VNC is in hoger beroep gegaan en wil graag dat het last in, first out-principe wordt gehanteerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button