fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Qantas brengt A380’s naar Mojave woestijn

De Australische nationale maatschappij Qantas heeft meerdere Airbus A380’s naar de Mojave woestijn gestuurd, in de Amerikaanse staat Californië.

Opslag

De toestellen, die tijdelijk overbodig zijn, worden opgeslagen in de Mojave woestijn. Normaliter zou Qantas haar vliegtuigen opslaan in Alice Springs, in de Australische outback, maar daar is onvoldoende ruimte voor de A380’s.

Onderhoud

Vliegtuigen hebben, ook wanneer zij opgeslagen staan, onderhoud nodig. Op Mojave airport zijn bedrijven actief die gespecialiseerd zijn in onderhoud verrichten aan opgeslagen vliegtuigen. Deze service maakt Mojave voor maatschappijen een geliefde plek om vliegtuigen op te slaan.

Duitsland

Een deel van de A380’s van Qantas staat momenteel in de Duitse stad Dresden. De toestellen worden nu ze tijdelijk niet nodig zijn in Duitsland voorzien van een nieuw interieur.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button