AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Qantas brengt A380’s naar Mojave woestijn

De Australische nationale maatschappij Qantas heeft meerdere Airbus A380’s naar de Mojave woestijn gestuurd, in de Amerikaanse staat Californië.

Opslag

De toestellen, die tijdelijk overbodig zijn, worden opgeslagen in de Mojave woestijn. Normaliter zou Qantas haar vliegtuigen opslaan in Alice Springs, in de Australische outback, maar daar is onvoldoende ruimte voor de A380’s.

Onderhoud

Vliegtuigen hebben, ook wanneer zij opgeslagen staan, onderhoud nodig. Op Mojave airport zijn bedrijven actief die gespecialiseerd zijn in onderhoud verrichten aan opgeslagen vliegtuigen. Deze service maakt Mojave voor maatschappijen een geliefde plek om vliegtuigen op te slaan.

Duitsland

Een deel van de A380’s van Qantas staat momenteel in de Duitse stad Dresden. De toestellen worden nu ze tijdelijk niet nodig zijn in Duitsland voorzien van een nieuw interieur.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/