BoeingBoeing 747BreakingEditors choiceIndustrieNieuws

Boeing kondigt einde van het 747-programma aan

Boeing heeft in een open brief aan werknemers bekendgemaakt dat de productie van de 747 gestopt zal worden in 2022.

Productie

Het einde van de productie werd bekendgemaakt in een open brief aan alle werknemers van Boeing. Hierin werden ook de financiële resultaten van het bedrijf besproken. In de brief geeft Boeing aan dat in het licht van de huidige marktsituatie besloten is dat de laatste Queen of the Skies in 2022 geproduceerd zal worden. Wel zal het bedrijf in de toekomst service blijven bieden voor alle maatschappijen die met 747’s vliegen.

Miljardenverlies

Het tweede kwartaal was financieel opnieuw zwaar voor Boeing. De vliegtuigbouwer heeft een verlies geleden van 2,4 miljard dollar, voornamelijk ten gevolge van het wegvallen van de vraag naar vliegtuigen door de coronacrisis en de 737 MAX-situatie. Om zijn liquiditeit te verbeteren gaf Boeing onlangs 25 miljard dollar aan obligaties uit.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close