AirlinesEditors choiceFinancieelIndustrieNieuwsRoutes

Wizz Air: 200 nieuwe routes maar verlies van €108 miljoen

In het eerste kwartaal van 2020 heeft Wizz Air een verlies van 108 miljoen euro bruto geleden. Tegelijkertijd voegde de maatschappij 200 nieuwe routes toe in Q2.

Verlies

Wizz Air’s verlies over het eerste kwartaal bedroeg bruto 108 miljoen euro. De omzet van tickets daalde met 92,2 procent. De totale omzet bedroeg daardoor 90,8 miljoen euro, een grote daling ten opzichte van vorig jaar, toen de maatschappij een omzet van 691,2 miljoen in dezelfde periode maakte. De maatschappij heeft nog 1,6 miljard euro in kas.

200 nieuwe routes

Ondanks de financieel moeilijke situatie introduceerde Wizz Air in het tweede kwartaal maar liefst 200 nieuwe routes. De maatschappij opende vier nieuwe basis in Italië, Cyprus, Oekraïne en Albanië. Ook introduceerde het bedrijf een nieuwe basis in Abu Dhabi, die per 1 oktober zal starten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close