fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsRoutes en Bestemmingen

Wizz Air: 200 nieuwe routes maar verlies van €108 miljoen

In het eerste kwartaal van 2020 heeft Wizz Air een verlies van 108 miljoen euro bruto geleden. Tegelijkertijd voegde de maatschappij 200 nieuwe routes toe in Q2.

Verlies

Wizz Air’s verlies over het eerste kwartaal bedroeg bruto 108 miljoen euro. De omzet van tickets daalde met 92,2 procent. De totale omzet bedroeg daardoor 90,8 miljoen euro, een grote daling ten opzichte van vorig jaar, toen de maatschappij een omzet van 691,2 miljoen in dezelfde periode maakte. De maatschappij heeft nog 1,6 miljard euro in kas.

200 nieuwe routes

Ondanks de financieel moeilijke situatie introduceerde Wizz Air in het tweede kwartaal maar liefst 200 nieuwe routes. De maatschappij opende vier nieuwe basis in Italië, Cyprus, Oekraïne en Albanië. Ook introduceerde het bedrijf een nieuwe basis in Abu Dhabi, die per 1 oktober zal starten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button