AirbusEditors choiceFinancieelIndustrieNieuws

Airbus: €1,9 miljard verlies en productieverlaging A350

Airbus heeft een verlies gemeld van 1,9 miljard euro en kondigt aan de productie van de A350 te verlagen.

Verlies

Het verlies van Airbus over het eerste halfjaar van 2020 bedraagt 1,9 miljard euro. Ter vergelijking: vorig jaar boekte het bedrijf een winst van 1,2 miljard in dezelfde periode. Ook de omzet kelderde: van bijna 31 miljard euro in de eerste helft van 2019 naar 19 miljard euro nu.

A350

In totaal heeft Airbus 196 commerciële vliegtuigen afgeleverd, bestaande uit elf A220’s, 157 A320’s en 23 A350’s. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd in april al aangekondigd dat de productie van vliegtuigen naar beneden zou worden bijgesteld. De vliegtuigbouwer kondigt nu aan dat de productie van de A350 tijdelijk verder wordt verlaagd; van 6 naar 5 per maand. Daar staat tegenover dat de A220-productielijn spoedig weer wordt teruggebracht op het oude niveau.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close