737 MAXBoeingIncidentenNieuwsVeiligheid

Boeing verwacht terugkeer 737 MAX in vierde kwartaal

Boeing verwacht dat de 737 MAX in het vierde kwartaal van dit jaar weer mag vliegen. Als het vliegtuig opnieuw is gecertificeerd wil het bedrijf meer dan 400 toestellen leveren.

Planning

Boeing’s CEO Dave Calhoun stelde in een gesprek over de financiële resultaten in het tweede kwartaal dat hij verwacht dat de goedkeuringen op tijd worden afgegeven om in het vierde kwartaal verder te gaan met leveringen van de toestellen.

Leveringen

Boeing heeft momenteel ongeveer 450 Boeing 737 MAX-toestellen ‘over’ die in opslag staan. Deze vliegtuigen zijn allemaal klaar voor aflevering. De productie van de 737 MAX is momenteel op een lager pitje gezet. Mocht het lukken om alle nodige goedkeuringen voor het vierde kwartaal te krijgen, dan wil het bedrijf in 1 jaar het grootste deel van de 450 toestellen afleveren.

Certificatie

Eerder deze maand vonden de certificatievluchten voor de hercertificering van de 737 MAX al plaats. Als alle vervolgstappen goed verlopen, dan kan het toestel voor het einde van het jaar nog terugkeren naar de lucht. Aan het einde van alle tests en evaluaties neemt Stephen Dickson, het hoofd van de FAA, zelf plaats in het toestel. Eerder zei hij nog dat hij er zeker van wil zijn dat hij zijn gezin zonder enige twijfel aan boord zou zetten voordat de terugkeer naar de lucht wordt goedgekeurd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close