AirlinesFinancieelNieuwsPiloten

Vakbonden waarschuwen British Airways voor stakingen

Britse vakbonden hebben een waarschuwing naar het bestuur van British Airways gestuurd waarin wordt gedreigd met stakingen.

Stakingen

British Airways heeft aangekondigd waarschijnlijk te moeten krimpen gedurende de komende jaren. De maatschappij zou van plan zijn om 12.000 werknemers te ontslaan en een gedeelte daarvan opnieuw aan te nemen. In een verslag van de BBC wordt gesteld dat de maatschappij op ramkoers ligt met haar vakbonden. In de waarschuwing die de vakbonden hebben gestuurd staat dat, mocht British Airways niet met een ‘gepaste overeenkomst’ (‘suitable arrangement’) komen, er onmiddellijk stakingen zullen plaatsvinden.

Piloten

De conflicten tussen British Airways en de vakbonden gaan al verder terug. Na drie maanden onderhandelen bereikte de maatschappij echter een week geleden een akkoord met de pilotenvakbond Balpa. Maatregelen die zijn afgesproken zijn een vrijwillige vertrekregeling, vrijwillig parttime gaan werken en een pool voor 300 piloten die daarna alleen nog op oproepbasis beschikbaar zijn tegen een lager maandsalaris.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close