737 MAXAirlinesFinancieelIncidentenIndustrieNieuws

Verlies van meer dan 1 miljard dollar voor Aeromexico

Aeromexico heeft in het eerste halfjaar van 2020 een verlies geleden van ongeveer 1.3 miljard dollar.

Passagiers

Over Q2 van dit jaar meldt het bedrijf een verlies van 1,2 miljard dollar. De Mexicaanse maatschappij kreeg in het eerste halfjaar te maken met een daling in passagiers van 50 procent. Als onderdeel van de faillissementsbeschermingsprocedure is Aeromexico al akkoord gegaan met het stopzetten van de leasecontracten van 19 vliegtuigen (10 Boeing 737’s en 9 Embraer E170’s).

Faillissementsbescherming

De maatschappij verkeert momenteel in een staat van faillissementsbescherming. Ten gevolge van de coronapandemie heeft Aeromexico een Chapter 11-proces aangevraagd in de Verenigde Staten. Met dat proces moet de maatschappij kunnen herstructureren met bescherming tegen schuldeisers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/