fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

AirAsia X hoopt na miljoenenverlies op vraag in najaar

AirAsia X gaat ervan uit dat de vraag naar vluchten richting het einde van 2020 terug zal keren.

Verlies

In totaal boekte de groep een verlies van bijna 130 miljoen dollar over het tweede kwartaal. De omzet daalde met 21 procent tot 218 miljoen, door dat passagiersaantal met een kwart afnamen. Het bedrijf vervoerde 1,14 miljoen passagiers, met een afname van de bezettingsgraad van 15 procent.

Najaar

Het bedrijf schrijft de verliezen toe aan de uitbraak van het coronavirus en de economische gevolgen die het met zich meebrengt. AirAsia X blijft hoopvol dat “de vraag richting het eind van 2020 weer opgepakt zal worden”, maar geeft toe dat het “geen duidelijk zicht heeft op het tijdsverloop van het herstel”.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button