AirlinesFinancieelIndustrieNieuws

AirAsia X hoopt na miljoenenverlies op vraag in najaar

AirAsia X gaat ervan uit dat de vraag naar vluchten richting het einde van 2020 terug zal keren.

Verlies

In totaal boekte de groep een verlies van bijna 130 miljoen dollar over het tweede kwartaal. De omzet daalde met 21 procent tot 218 miljoen, door dat passagiersaantal met een kwart afnamen. Het bedrijf vervoerde 1,14 miljoen passagiers, met een afname van de bezettingsgraad van 15 procent.

Najaar

Het bedrijf schrijft de verliezen toe aan de uitbraak van het coronavirus en de economische gevolgen die het met zich meebrengt. AirAsia X blijft hoopvol dat “de vraag richting het eind van 2020 weer opgepakt zal worden”, maar geeft toe dat het “geen duidelijk zicht heeft op het tijdsverloop van het herstel”.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/