fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegvelden

Titan Airways 757 geland op Sint Helena | Foto

Een Boeing 757 van Titan Airways is donderdag geland op de luchthaven van Sint Helena. Het toestel is het grootste straalvliegtuig dat ooit op de luchthaven is geland.

Repatriëring

De vlucht is bedoeld om reizigers te repatriëren vanaf het eiland. Normaliter is het alleen mogelijk om met South African Airlink van Sint Helena naar Johannesburg te vliegen. Het enige alternatief voor de vlucht naar Johannesburg is de boot naar Kaapstad, die om de paar weken naar het eiland komt.

Grootste

De landing van een 757 op het eiland is bijzonder. Nog nooit is een straalvliegtuig van dat formaat op het eiland geland. Wel zijn er al meerdere vluchten naar het eiland uitgevoerd met de Lockheed C-130 ‘Hercules’.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button