Nieuws

Zo krijgen oude passagiersvliegtuigen een tweede leven | Video

Wanneer passagiersvliegtuigen met pensioen worden gestuurd worden ze meestal opgeslagen in de woestijn. Sommige vliegtuigen worden echter tot vrachtvliegtuig verbouwd en krijgen zo een tweede leven.

Conversie

Passagiersvliegtuigen die geconverteerd worden tot vrachtvliegtuig worden niet alleen voorzien van een vrachtdeur, maar de cabine wordt ook aangepast. Wanneer de stoelen zijn verwijderd wordt de vloer verstevigd en wordt deze aangepast voor vrachtvervoer.

Vraag

Er is een grote vraag naar ‘oude’ vliegtuigen voor vrachtvervoer. Omdat vrachtmaatschappijen vaak weinig uren per dag vliegen is het voor die bedrijven het voordeligste om oude vliegtuigen te kopen, ook als die minder zuinig zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/