fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsPiloten en Crew

British Airways piloten akkoord met salarisverlaging

De piloten van British Airways zijn akkoord gegaan met een salarisverlaging van 20 procent, zo meldt pilotenvakbond BALPA. De maatregel zorgt ervoor dat de hoeveelheid ontslagen minimaal blijft.

Ontslagen

Door de salarisverlaging zullen naar verwachting slechts 270 piloten ontslagen worden. Eerder dreigde de maatschappij nog om 1255 piloten te ontslaan en onder slechtere arbeidsvoorwaarden weer in dienst te nemen.

Stemming

Van de 87 procent van de piloten die aanwezig waren stemde 85 procent voor de salarisverlaging. Over twee jaar ligt het salaris van de British Airways piloten nog 8 procent onder het oude niveau. Daarna zal het salaris terugkeren naar het ‘oude niveau. British Airways gaat er van uit dat de markt in 2023 pas volledig is hersteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button