AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieNieuws

British Airways piloten akkoord met salarisverlaging

De piloten van British Airways zijn akkoord gegaan met een salarisverlaging van 20 procent, zo meldt pilotenvakbond BALPA. De maatregel zorgt ervoor dat de hoeveelheid ontslagen minimaal blijft.

Ontslagen

Door de salarisverlaging zullen naar verwachting slechts 270 piloten ontslagen worden. Eerder dreigde de maatschappij nog om 1255 piloten te ontslaan en onder slechtere arbeidsvoorwaarden weer in dienst te nemen.

Stemming

Van de 87 procent van de piloten die aanwezig waren stemde 85 procent voor de salarisverlaging. Over twee jaar ligt het salaris van de British Airways piloten nog 8 procent onder het oude niveau. Daarna zal het salaris terugkeren naar het ‘oude niveau. British Airways gaat er van uit dat de markt in 2023 pas volledig is hersteld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/