AirbusAirlinesNieuwsRoutesTrans-AtlantischVliegtuigtype & -bouwer

British Airways stopt met A318 service naar New York

British Airways stopt met haar A318 service naar New York, zo heeft de maatschappij bekendgemaakt. De route wordt na de uitfasering van de A318, waarvan de maatschappij slechts een exemplaar heeft, niet hervat met een nieuw vliegtuigtype.

Vlucht

British Airways voerde tot enkele maanden geleden vluchten uit tussen Londen City Airport en New York JFK met een Airbus A318. Het toestel heeft alleen business class stoelen aan boord en kan 32 passagiers vervoeren. Onderweg werd een tussenlanding gemaakt in het Ierse Shannon, waar reizigers alvast door de Amerikaanse grenscontrole konden.

Vervanging

British Airways heeft nu de A318 uit de vloot verdwijnt geen vliegtuigen meer die kunnen opstijgen van Londen City Airport en de Atlantische Oceaan kunnen oversteken. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat de route hervat zal worden met aan ander toestel.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/