fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberMilitairNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Het laatste Nederlandse vliegdekschip | Video

In 1948 nam de Nederlandse marine de Karel Doorman, haar laatste vliegdekschip, in dienst. Na de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië was er volgens defensie geen echt nut meet voor het vliegdekschip. In 1968, twee jaar voordat het schip gepensioneerd zou worden, brak er brand uit aan boord. De schade werd, omdat het schip toch uit dienst zou gaan, niet hersteld. De Karel Doorman werd verkocht aan Argentinië, dat het schip tot 1986 in dienst heeft gehouden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button