Historische luchtvaartLiefhebberMilitairNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

Het laatste Nederlandse vliegdekschip | Video

In 1948 nam de Nederlandse marine de Karel Doorman, haar laatste vliegdekschip, in dienst. Na de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië was er volgens defensie geen echt nut meet voor het vliegdekschip. In 1968, twee jaar voordat het schip gepensioneerd zou worden, brak er brand uit aan boord. De schade werd, omdat het schip toch uit dienst zou gaan, niet hersteld. De Karel Doorman werd verkocht aan Argentinië, dat het schip tot 1986 in dienst heeft gehouden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/