fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVideo

Toen de KLM voor het eerst over de Noordpool vloog | Video

In 1958 begon de KLM met het uitvoeren van vluchten over de noordpool, tussen Amsterdam en Anchorage. Vanuit Anchorage werd doorgevlogen naar verschillende Aziatische bestemmingen. De nieuwe route was een stuk korter dan de route door het midden-oosten die voorheen werd gebruikt. Direct naar steden als Tokio vliegen was niet mogelijk aangezien De Sovjet-Unie geen westerse maatschappijen toeliet in haar luchtruim.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button