AirlinesHistorische luchtvaartKLMLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

Toen de KLM voor het eerst over de Noordpool vloog | Video

In 1958 begon de KLM met het uitvoeren van vluchten over de noordpool, tussen Amsterdam en Anchorage. Vanuit Anchorage werd doorgevlogen naar verschillende Aziatische bestemmingen. De nieuwe route was een stuk korter dan de route door het midden-oosten die voorheen werd gebruikt. Direct naar steden als Tokio vliegen was niet mogelijk aangezien De Sovjet-Unie geen westerse maatschappijen toeliet in haar luchtruim.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/