fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

SpiceJet voert eerste intercontinentale vlucht uit naar Schiphol

De Indiase budgetmaatschappij SpiceJet heeft haar eerste intercontinentale vlucht uitgevoerd. De maatschappij vloog met een Airbus A330-900 vanuit Amsterdam naar Bengaluru in india. Vanuit Bengaluru vloog het toestel door naar Hyderabad.

Hi Fly

De vlucht werd uitgevoerd met een van het Portugese Hi Fly gewetleaste Airbus A330neo. SpiceJet zelf heeft nog geen widebody’s in de vloot, maar heeft wel de ambitie om op kort termijn zelfstandig intercontinentale vluchten uit te voeren. De maatschappij wil onder andere naar Europa en de Verenigde Staten vliegen.

Jet Airways

Toen vorig jaar het Indiase Jet Airways omviel ontstond er een capaciteitstekort op intercontinentale vluchten naar India. Air India en Jet Airways waren de enige Indiase maatschappijen die langeafstandsvluchten uitvoerden. Verschillende Indiase maatschappijen willen nu in het door Jet Airways achtergelaten gast springen, Waaronder SpiceJet en Vistara Airlines.

Vlucht

De vlucht naar Bengaluru vertrok zaterdag om 20:18 uur vanaf Schiphol, zo meldt de luchthaven. Aan boord van het toestel bevonden zich 270 terugkerende Indiërs. Het is voor niet-indiërs namelijk nog niet toegestaan om naar India te reizen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button