fbpx
737 MAXAirlinesBoeingCoronavirusNieuwsTUIVliegtuigen

TUI verkoopt vijf 737 MAX toestellen aan leasemaatschappij

TUI verkoopt vijf van de door de groep bestelde 737 MAX vliegtuigen aan leasemaatschappij BOC Aviation. De vliegtuigen worden vervolgens door TUI geleast van BOC Aviation.

Kosten

BOC koopt de 737ā€™s op voor 192 miljoen euro, grofweg 38,5 miljoen euro per vliegtuig. De cataloguswaarde van een 737 MAX 8 is grofweg 100 miljoen euro. Maatschappijen die veel toestellen bestellen, zoals TUI, krijgen vaak echter hoge kortingen waardoor de aanschafprijs soms minder dan de helft van de cataloguswaarde betreft.

Lease

TUI is niet de enige maatschappij die toestellen verkoopt aan een leasemaatschappij. Eerder sloten Southwest en United ook al dergelijke overeenkomsten met BOC Aviation. De leasemaatschappij heeft haar eigen 737 MAX bestelling, voor 30 exemplaren, geannuleerd.

Vertrouwen

De leasemaatschappij zegt vertrouwen te hebben in de terugkeer en het succes van de Boeing 737 MAX. De annulering van de door BOC zelf bestelde vliegtuigen is het gevolg van de coronacrisis, niet van een gebrek van vertrouwen in het toestel, zo gaf de leasemaatschappij aan.

TUI

Voor welke tak van TUI de toestellen, die in 2021 zouden worden geleverd, bestemd zijn is nog onbekend. Vermoedelijk zullen de toestellen in dienst treden bij de Duitse of de Engelse TUI.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button