fbpx
BoeingInnovatieNieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigen

Derde 777X testvliegtuig vliegt voor het eerst | Video

Het derde Boeing 777X testvliegtuig heeft deze week voor het eerst gevlogen. In totaal wil Boeing vier testvliegtuigen inzetten om het type gecertificeerd te krijgen.

Meerdere

Het is gebruikelijk dat er meerdere testvliegtuigen worden gebruikt om een vliegtuig te certificeren. Door meerdere vliegtuigen in te zetten kunnen meerdere tests tegelijk worden uitgevoerd en kan het vliegtuig sneller in productie worden genomen.

Verkoop

Sommige vliegtuigbouwers zetten hun testvliegtuigen in musea of verkopen deze na enkele jaren aan een luchtvaartmaatschappij. Recent is het eerste Airbus A330 testvliegtuig gepensioneerd, na jaren commercieel te hebben gevlogen.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button