fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

FAA publiceert lijst met gebreken 737 MAX

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de Federal Aviation Administration, heeft maandag de lijst met wijzigingen bekendgemaakt die de instantie aanbeveelt voor de Boeing 737 MAX.

Opmerkingen

De FAA zal, zoals het vorige maand al had aangegeven, gedurende 45 dagen openbare opmerkingen over deze voorstellen verzamelen. Er zullen dan nog verschillende stappen zijn voordat groen licht wordt gegeven voordat het toestel weer in dienst kan worden genomen.

Adviezen

De FAA adviseert onder andere een update van de vluchtcontrolesoftware, een update van de software die de waarschuwingen genereert, een evaluatie van bepaalde procedures die gevolgd moeten worden door de piloten en wijzigingen in de installatie van de bedrading.

Terugkeer

Alhoewel de FAA over adviezen spreekt is Boeing genoodzaakt om deze op te volgen. De adviezen van de FAA zijn bedoeld om het toestel weer gecertificeerd te krijgen. Mocht Boeing enkele adviezen niet opvolgen, dan zal dat de certificering van het toestel bemoeilijken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button