fbpx
AirbusCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Nieuw leven voor A340’s als intensive care vliegtuigen

Airbus heeft in samenwerking met het Franse ministerie voor volksgezondheid een intensive care variant van de A330 en A340 ontwikkeld, zo heeft de vliegtuigbouwer bekendgemaakt.

Patiënten

De aangepaste variant van de toestellen beschikt over intensive care bedden om corona patiënten over grote afstanden te vervoeren. De toestellen zijn bedoeld voor medische evacuaties, waarbij mensen die al besmet zijn met het virus naar hun thuisland kunnen worden gebracht.

Ombouwen

Veel maatschappijen nemen versneld afscheid van de Airbus A340. De toestellen, die minder zuinig zijn dan de moderne alternatieven, zullen naar verwachting de komende maanden niet nodig zijn voor passagiersvervoer. Airbus biedt nu de mogelijkheid om deze toestellen om te bouwen voor ziekenvervoer, wat ervoor zal kunnen zorgen dat een aantal van de toestellen langer door blijft vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button