fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsPiloten en CrewVeiligheid

PIA ontslaat piloten vanwege nep-brevetten

Pakistan International Airlines heeft, onder andere als gevolg van het nep-brevetten schandaal, 63 piloten ontslagen, zo melden verschillende internationale media. Het schandaal kwam aan het licht na de vliegramp met een Airbus A320 van de maatschappij eerder dit jaar.

Ontslagen

Vijf van de 63 piloten zouden zijn ontslagen omdat zij niet gekwalificeerd bleken te zijn. Ook zouden 28 piloten ontslagen zijn omdat zij zouden hebben gelogen over hun opleiding. Nog eens 27 piloten zouden zijn ontslagen omdat zij niet meer kwamen opdagen voor hun werk. Van de laatste drie piloten zouden er twee zijn ontslagen vanwege verduistering en een vanwege incompetentie.

Honderden

Eerder werd bekend dat 262 van de 860 Pakistaanse piloten niet gekwalificeerd zijn. Zo zouden er piloten zijn die niet zelf hun examens hebben gedaan, onvoldoende praktijk training hebben gehad of een politieke aanstelling hebben gekregen als piloot.

Non-actief

Eerder heeft Pakistan International Airlines al 150 piloten op non-actief gezet in verband met het lopende onderzoek. Of de overige 87 piloten weer aan het werk mogen is nog onbekend.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button