fbpx
AirlinesBoeingCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Virgin Australia gaat alleen verder met Boeing 737’s

Virgin Australia doet afstand van haar Boeing 777’s, Airbus A330’s en ATR’s. Ook zal dochtermaatschappij Tigerair Australia worden opgeheven, zo maakte Virgin Australia bekend. De herstructurering brengt 3.000 ontslagen met zich mee.

Vloot

Het vereenvoudigen van de vloot, die voortaan alleen maar uit Boeing 737’s zal bestaan, brengt een forse kostenreductie met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld voor nog maar één toestel type onderhoud nodig en worden de opleidingskosten teruggebracht.

Routes

Het afstand doen van de widebody’s betekent voor Virgin Australia dat zij geen lange vluchten meer zullen aanbieden. De maatschappij zal voortaan focussen op het uitvoeren van voordelige binnenlandse vluchten.

Tigerair

Dochtermaatschappij Tigerair Australia wordt opgeheven. Vigrin Australia noemt het ‘onhandig’ om met twee merken te vliegen. Alhoewel de AOC, de vliegvergunning, van Tigerair voorlopig nog wel behouden blijft geeft Virgin aan dat de budgetvlieger niet zal terugkeren.

Regionaal

De regionale dochters van Virgin Australia, die ook veel chartervluchten uitvoeren, blijven onaangetast door de nieuwe plannen. Virgin Australia Regional Airlines heeft een van de grootste Fokker-100 vloten ter wereld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button