fbpx
CorendonMilitairNieuwsNL Nieuws

Defensie zet Corendon 737 in voor vervoer personeel

Defensie heeft afgelopen woensdag een Boeing 737-800 van Corendon ingezet om personeel van Eindhoven naar Beiroet te vervoeren, zo bevestigde een woordvoerder van Defensie desgevraagd aan Up in the Sky.

Charter

Het toestel van Corendon werd voor de vlucht naar Beiroet gecharterd. Dat is niet uniek, zo laat een woordvoerder van Defensie weten. Het komt vaker voor dat de luchtmacht geen geschikte vliegtuigen beschikbaar heeft voor de taak, dan bieden vliegtuigen uit de burgerluchtvaart een goed alternatief.

C-17

Naast een 737 werd ook een Boeing C-17 ingezet voor het transport van materiaal, honden en de begeleiders van de honden. Nederland neemt deel aan het internationaal samenwerkingsverband Strategic Airlift Capability C-17. Hierdoor heeft Nederland recht op 500 vlieguren per jaar met het transportvliegtuig. In totaal nemen 12 landen deel aan het programma.

USAR

De vluchten werden uitgevoerd om het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR naar Beiroet te brengen. Eerder deze week verwoestte een explosie een groot deel van de stad. Bij de explosie zijn 135 mensen om het leven gekomen en ongeveer 5.000 mensen gewond geraakt. Een grote hoeveelheid mensen is nog vermist.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button