fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

Lufthansa sluit ontslagen niet uit na bekendmaking kwartaalcijfers

De Lufthansa groep zag haar omzet en winst, vergeleken met dezelfde periode in 2019, fors dalen. De maatschappij geeft aan dat gedwongen ontslagen niet kunnen worden uitgesloten.

Verlies

In het tweede kwartaal van 2020 heeft de Lufthansa groep een verlies geeden van 1,5 miljard euro. De totale omzet was 1,9 miljard euro. Van deze 1,9 miljard euro werd 1,5 miljard euro gegenereerd door Lufthansa Cargo en Lufthansa Technik.

Ontslagen

De Lufthansa groep heeft aangekondigd gedwongen ontslagen, ook in Duitsland, niet uit te sluiten. In totaal wil de groep 22.000 full-time banen schrappen. De banen worden niet alleen geschrapt bij Lufthansa en haar dochtermaatschappijen, maar ook bij de overige takken van het bedrijf.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button