fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Verongelukte Boeing 737 landde pas na een kilometer

De Boeing 737-800 van Air India Express die deze week verongelukte bij de landing op de luchtaven van Calicut, in India, landde erg laat, zo melden lokale media.

Ongeluk

Bij de landing raakte de Boeing 737 van de baan. Vervolgens brak het toestel, zonder dat het in brand vloog, uit elkaar. Verschillende Indiase media melden dat tientallen passagiers de ramp niet overleefd zouden hebben. De autoriteiten hebben zich nog niet over de kwestie uitgesproken.

Landing

Volgens verschillende Indiase media zou de Boeing 737 pas na 1.000 meter te zijn geland, waardoor nog maar 1.700 van de 2.700 meter landingsbaan over zou zijn gebleven, wat erg kort is voor een Boeing 737. Ten tijde van het ongeluk regende het en was het zicht ongeveer 2.000 meter.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button