fbpx
IncidentenMilitairNieuws

In zee gecrashte NH90 gevonden

De NH90 van de Koninklijke Marine die op 19 juli in het Caribisch gebied in zee crashte is in het weekend gevonden, zo meldt het ministerie van Defensie.

Delen

Een publiek-privaat samenwerkingsverband, de Maritime Capacity Alliance, bracht de positie van het toestel in kaart. Het toestel blijkt in twee delen uiteen te liggen. Eén stuk bevindt zich op de plek waar het toestel in zee stortte, op ongeveer twaalf kilometer van de kust van Aruba. Het andere deel is zo’n honderd kilometer verder gevonden.

Crash

De volgende stap is onderzoeken of de resten te bergen zijn. Bij de crash kwamen twee militairen om het leven. Twee andere inzittende bemanningsleden overleefden het ongeluk wel. Met drijflichamen werd getracht om het toestel niet te laten zinken, maar dat mocht niet baten. Twee van de vier drijflichamen knapten, waardoor het toestel zonk.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button