fbpx
IncidentenNieuws

India start onderzoek naar crash 737

India is in het weekend gestart met het onderzoek naar de gecrashte 737 van Air India Express, waarbij 18 mensen om het leven zijn gekomen. Het toestel raakte bij de landing van de baan en brak vervolgens uit elkaar.

Regen

De maatschappij voerde een repatriëringsvlucht uit voor reizigers die waren gestrand in Dubai vanwege het coronavirus. Bij de landing op Calicut International Airport – waar op dat moment hevige regenval was – ging het mis.

Landing

Volgens lokale media landde het toestel bij de tweede landingspoging pas na duizend meter, waardoor er nog maar 1700 meter van de 2700 meter lange landingsbaan over zou zijn gebleven. Volgens persbureau Reuters landde het toestel met een tailwind, waardoor de snelheid werd verhoogd.

Ziekenhuis

Maandagochtend maakte Air India Express bekend dat 56 personen inmiddels zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Eerder gaf de maatschappij aan de nabestaanden van de 18 slachtoffers te compenseren. Aan boord waren er 184 passagiers en 7 bemanningsleden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button