fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsOpmerkelijk

Vliegtuig SAS minuut te laat geland; reizigers in quarantaine

Passagiers van een vlucht van SAS die één minuut ‘te laat’ landde moeten tien dagen in quarantaine. Deze maatregel geldt voor reizigers uit Frankrijk sinds 7 augustus middernacht. Het toestel landde om 00:01 uur ‘s nachts.

Besmettingen

Vlucht SK4700 vloog met 158 passagiers van Nice naar Oslo. Nadat het aantal coronabesmettingen weer is toegenomen, moeten reizigers uit Frankrijk tien dagen in zelfisolatie als zij Noorwegen binnengaan. Als het toestel om 23:59 uur was geland, dan waren de passagiers wel ontkomen aan de maatregel.

Quarantaine

De reizigers kunnen de quarantaine thuis uitzitten en hoeven niet in een aangewezen hotel op de luchthaven te verblijven, zegt Elisabeth Johansen, adviseur bij het Noorse ministerie van gezondheid, tegen persbureau AFP. De maatregel geldt ook voor reizigers die terugkomen uit Zwitserland, Monaco en Tsjechië.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button