fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Coronatests nu beschikbaar op Berlijnse luchthavens

Op Berlijn Tegel staat er in terminal D sinds maandag een corona-teststation en vorige week werd er een corona-testruimte geïnstalleerd op Berlijn Schönefeld. Hierbij kunnen passagiers die terugkomen uit risicogebieden zich laten testen.

Tests

Het teststation op Tegel stond er al wel in beperkte omvang. Nu werd het verplaatst naar terminal D zodat er meer ruimte is om passagiers te testen. Medewerkers van Charité en Vivantes voeren dagelijks tests uit van 8 tot 21 uur.

Ondersteuning

Op Schönefeld staat de testomgeving in het gebied van terminal M. De medewerkers van Charité en Vivantes krijgen administratieve ondersteuningen van de strijdkrachten en organisatorische en medische ondersteuning van hulporganisaties.

Verplicht

Sinds afgelopen zaterdag zijn coronatests verplicht voor reizigers die aankomen uit gebieden met een hoog risico. Verdere mogelijkheden voor het testen van reizigers zonder symptomen die terugkeren uit risicogebieden worden aangeboden door alle paneldokters in Berlijn.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button