fbpx
CoronavirusNieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow CEO: duizenden banen verloren door quarantine VK

Duizenden banen gaan verloren door de quarantainemaatregel van het Verenigd Koninkrijk. Dat stelt CEO John Holland-Kaye bij de presentatie van de vervoerscijfers over juli 2020. Het aantal passagiers nam in die maand met 88,8 procent af ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Maatregel

Het Verenigd Koninkrijk schrapte een paar weken geleden de quarantainemaatregel, maar voor reizigers uit sommige landen, waaronder België, de Bahama’s en Andorra, geldt de maatregel nog wel. Nederlanders hoeven sinds juli niet meer in zelfisolatie als zij naar het Verenigd Koninkrijk reizen, maar alle reizigers moeten wel van tevoren via een formulier hun gegevens en reisplannen delen.

Banen

“Tienduizenden banen gaan verloren omdat Groot-Brittannië afgesneden blijft van kritieke markten zoals de VS, Canada en Singapore”, zegt Holland-Kaye. “De overheid kan banen redden door tests in te voeren om quarantaine uit landen met een hoger risico te schrappen, terwijl het publiek wordt beschermd tegen een tweede golf van Covid-19.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button