fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Israëlische airline Arkia kan vluchten hervatten na kapitaalinjectie’

De Israëlische vakantievlieger Arkia heeft een akkoord bereikt over een kapitaalinjectie waardoor de maatschappij de vluchten weer kan hervatten. Het akkoord komt vijf maanden nadat alle activiteiten werden opgeschort en honderden personeelsleden met onbetaald verlof werden gestuurd.

Injectie

Volgens Flightglobal steken de gebroeders Nakash – eigenaren van het bedrijf – tien miljoen dollar in de maatschappij. In het akkoord tussen de eigenaren en de medewerkers, die dertig procent van de aandelen bezitten, is verder overeengekomen dat er 38 miljoen dollar wordt geleend van de bank. Vakbond Histadrut overzag het akkoord dat tussen de partijen wordt gesloten.

Eerste stap

Personeelsleden waren bang dat de eigenaren niet de intentie hadden om de operaties van de maatschappij te herstellen. Onlangs besloten zij daarom te protesteren. De vakbond noemt het akkoord een belangrijke eerste stap om Arkia te herstellen en de komende dagen worden er afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button