fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Israëlische airline Arkia kan vluchten hervatten na kapitaalinjectie’

De Israëlische vakantievlieger Arkia heeft een akkoord bereikt over een kapitaalinjectie waardoor de maatschappij de vluchten weer kan hervatten. Het akkoord komt vijf maanden nadat alle activiteiten werden opgeschort en honderden personeelsleden met onbetaald verlof werden gestuurd.

Injectie

Volgens Flightglobal steken de gebroeders Nakash – eigenaren van het bedrijf – tien miljoen dollar in de maatschappij. In het akkoord tussen de eigenaren en de medewerkers, die dertig procent van de aandelen bezitten, is verder overeengekomen dat er 38 miljoen dollar wordt geleend van de bank. Vakbond Histadrut overzag het akkoord dat tussen de partijen wordt gesloten.

Eerste stap

Personeelsleden waren bang dat de eigenaren niet de intentie hadden om de operaties van de maatschappij te herstellen. Onlangs besloten zij daarom te protesteren. De vakbond noemt het akkoord een belangrijke eerste stap om Arkia te herstellen en de komende dagen worden er afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button