fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijk

Qantas komt met rondvluchten Antarctica

Qantas biedt in het najaar in samenwerking met Antarctica Flights rondvluchten aan over Antarctica. De vluchten duren twaalf uur en vertrekken vanaf Sydney, Melbourne, Brisbaine, Adelaide en Perth.

Tickets

Er zal een Boeing 787-9 Dreamliner worden ingezet voor de vluchten. Na drie uur vliegen zijn de eerste ijsschotsen al te zien, zei Antarctica Flights CEO Bas Bosschieter tegen 7News. De ticketprijzen lopen uiteen van 1199 tot 7999 Australische dollar (omgerekend zo’n 730 tot 4871 euro).

Binnenlands

De vlucht wordt gezien als een binnenlandse vlucht, waardoor Australiërs ondanks corona mee kunnen. Er wordt namelijk niet geland op Antarctica, maar op de luchthaven waar het vliegtuig vertrok. Er is dan ook geen paspoort nodig of bagage. Naast de getroffen veiligheidsmaatregelen, krijgen alle passagiers een pakket met daarin een mondkapje, handgel en desinfecterende doekjes.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button