fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Rolls-Royce voert extra inspecties A350-motoren uit

Rolls-Royce voert extra inspecties uit op enkele Trent XWB-motoren die de A350 aandrijven. Dit levert volgens de fabrikant geen significante verstoringen op of extra materiaalkosten voor klanten, aangezien het een klein aantal XWB’s betreft van een bepaalde leeftijd.

Slijtage

De Trent XWB-84-motor zal worden onderworpen aan een luchtwaardigheidsrichtlijn van EASA, vanwege slijtage aan een aantal Intermediate Pressure Compressor blades. Dit werd aangetroffen bij een aantal motoren die tussen de vier en vijf jaar in dienst zijn.

Voorzorg

In een verklaring zegt Rolls-Royce dat geen van die motoren een abnormale werking tijdens de vlucht heeft gehad. Volgens het bedrijf zijn de inspecties uit voorzorg op motoren met een vergelijkbare levensduur. Het gaat om iets meer dan honderd motoren.

Trent 1000

Problemen die er voorheen waren met de Trent 1000-motoren die worden gebruikt op de Boeing 787’s, zullen Rolls-Royce naar verwachting 2,4 miljard pond kosten om op te lossen in de periode 2017-2023. De bouwer zoekt naar manieren om de financiën te versterken vanwege de coronacrisis. In de eerste helft van dit jaar verloor het bedrijf 3 miljard pond omdat de inkomsten uit vlieguren afnamen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button