fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

SAS waarschuwt aandeelhouders voor faillissement

SAS Scandinavian Airlines heeft de aandeelhouders gewaarschuwd dat er mogelijk een faillissementsaanvraag moet worden ingediend als er geen akkoord wordt bereikt met hen. Dat melden diverse lokale media.

Akkoord

Afgelopen week bereikte de maatschappij al wel met enkele aandeelhouders een akkoord over de voorwaarden om hybride obligaties en ongedekte hybride obligaties om te zetten in aandelen. Met de Deense en Zweedse regering – beide aandeelhouder van de maatschappij – wordt nog gepraat over het herziene herkapitalisatieplan.

Tekort

Maar als er geen akkoord wordt bereikt over het plan, dan zal SAS naar eigen zeggen het liquiditeitstekort als gevolg van de coronacrisis niet kunnen herstellen en zal het negatieve eigen vermogen een sterk effect hebben op de financiële positie van de onderneming.

Vorderingen

“Mocht SAS gedwongen worden om faillissement aan te vragen als gevolg van een dergelijk significant negatief effect op de financiële positie, dan zullen de houders van de bestaande hybride obligatieleningen en de ongedekte obligatieleningen hun vorderingen niet kunnen innen”, waarschuwt de maatschappij, weet de Noorse krant Dagens Næringsliv.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button