fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en Bestemmingen

Finnair minder naar Schiphol vanwege nieuwe reisrestricties

Finnair schrapt een aantal frequenties naar Europese bestemmingen – waaronder Schiphol – vanwege nieuwe reisrestricties. Ook van enkele binnenlandse routes wordt de frequentie verlaagd.

Frequentie

De maatschappij vliegt in september naar alle Europese bestemmingen die in augustus zijn gevlogen, maar met een lagere frequentie. Uitzonderingen zijn Nice en Turku, deze twee steden worden vanaf september niet meer aangevlogen.

Binnenlands

De frequenties naar sommige binnenlandse bestemmingen zullen worden aangepast. In september vliegt Finnair één keer per dag naar Kuopio en vijf keer per week naar Vaasa en Mariehamn. Het bedrijf had ook gepland om in september met vluchten naar Tampere te beginnen, maar vanwege de lagere vraag zullen deze vluchten worden uitgesteld.

Vliegschema

In september zal er ongeveer 30 procent van de vluchten worden uitgevoerd ten opzichte van dezelfde maand in 2019. “De coronasituatie is de afgelopen weken in veel landen veranderd, daarom hebben verschillende landen nieuwe reisbeperkingen opgelegd. Vanwege de strenge reisbeperkingen in Azië en de Verenigde Staten zijn er ook nog geen overstappende passagiers. Ook de lokale vraag door dezelfde beperkingen is lager dan verwacht, daarom moeten we het vluchtaanbod dienovereenkomstig aanpassen”, aldus Mikko Turtiainen, vicepresident market management.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button