fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVliegtuigen

Icelandair en Boeing definitief akkoord over compensatie 737 Max

Icelandair en Boeing hebben een definitief akkoord bereikt over compensatie voor de problemen rond de 737 Max. Het bedrag dat hiermee gemoeid gaat is niet bekendgemaakt.

Levering

Eén van de zaken die – naast compensatie – zijn afgesproken, houdt in dat er van de bestaande order nog maar vier vliegtuigen hoeven te worden afgenomen. Ook is het leveringsschema aangepast waardoor de toestellen die nog geleverd moeten worden (zes stuks) in het tweede kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 bij de vloot van Icelandair komen.

Compensatie

De compensatie die is afgesproken voorziet in een aanzienlijk deel van de schade die Icelandair heeft geleden, aldus de maatschappij. Het bedrag wordt grotendeels in het tweede kwartaal van 2021 betaald door Boeing. “Deze overeenkomst versterkt de liquiditeitspositie van de Icelandair Group en maakt een flexibelere vlootplanning in de komende jaren mogelijk. Het Max-vliegtuig blijft een belangrijk onderdeel van het plan van het bedrijf om zijn activiteiten te versterken en de flexibiliteit en het groeipotentieel te vergroten”, aldus de maatschappij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button