fbpx
LiefhebberNieuwsNL Nieuws

Nederlands bedrijf APOC ontmantelt opnieuw A320

Het Nederlandse bedrijf APOC Aviation heeft opnieuw een A320 aangekocht om te ontmantelen. Het is het vijfde toestel van het type dat het bedrijf dit jaar aanschaft.

Investering

Het betreffende toestel is in 2000 gebouwd en is voor het laatst ingezet binnen Europa. “Strategische investeringen in A320-familie-onderdelen vergroot APOC’s voorraad van eersteklas componenten”, zegt Jasper van den Boogaard, Vicepresident Airframe Acquisition & Trading.

Spanje

Het vliegtuig wordt in het vierde kwartaal van dit jaar in Spanje ontmanteld. “Terwijl luchtvaartmaatschappijen wereldwijd langzaam hun activiteiten weer opbouwen, zullen narrowbodies en regionale jets de eersten zijn die weer vliegen”, vervolgt Van Den Boogaard. “Ons proactieve ontmantelingsprogramma is bedoeld om onze voorraad hoogwaardige commerciële onderdelen te vergroten, niet alleen om onze voorraad aan te vullen. We zullen onze klanten ondersteunen door middel van de verkoop van onderdelen, maar ook door ruilen, uitlenen en verzenden – of wat dan ook het beste voor hen is.”

A319’s

Eerder dit jaar schafte het bedrijf een A319-111 aan om te ontmantelen. Dit toestel vloog voorheen voor Iberia en is pas 12 jaar. Eind maart werden er ook al twee A319’s aangeschaft, welke door Air Macau werden gebruikt. Deze wordt in Marana, Arizona ontmanteld. De A319 van Iberia wordt in Wales uit elkaar gehaald.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button