fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Nieuwe vakbond moet stem geven aan jonge KLM’ers

Zeven KLM’ers zijn een nieuw initiatief gestart: UnifiedKLM. Hiermee willen zij jonge KLM’ers een stem geven, want uit onderzoek zou blijken dat zij zich niet vertegenwoordigd voelen door de huidige vakbonden.

Opspraak

450 aanhangers van dit initiatief betekent volgens de oprichters officiële erkenning als nieuwe vakbond door KLM. De bond zegt dat de toekomst van KLM in opspraak is en daarom onderzoek deed naar de wensen en behoeften van jong KLM-grondpersoneel omtrent vakbonden en arbeidsvoorwaarden.

Onderzoek

Ruim 160 KLM-grondpersoneelsleden onder de 40 jaar namen deel aan de survey. Het onderzoek toont aan dat 91 procent van de respondenten zich momenteel niet gerepresenteerd voelt door de huidige KLM-vakbonden. “Opvallend in een tijd waarin de toekomst van werkgever en werknemer zo ter discussie staat”, aldus UnifiedKLM.

Nieuw geluid

De vakbond concludeert uit het onderzoek dat jonge KLM’ers behoefte hebben aan een nieuw geluid. Flexibele arbeidsvoorwaarden, duurzaamheid en een positieve samenwerking met de werkgever zouden daarin centraal moeten staan. “Dit geluid kan pas een stem krijgen bij de cao-onderhandelingen als een vakbond deze vertolkt. Unified KLM startte om deze reden het initiatief: een nieuwe, moderne en transparante vakbond die dit geluid een stem gaat geven. Een stem die ervoor zorgt dat KLM’ers samen bouwen aan de toekomst van morgen.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button