fbpx
Eindhoven AirportInnovatieNieuwsNL Nieuws

Eindhoven Airport wordt proeftuin vernieuwing luchthavenproces

Eindhoven Airport wordt de proeftuin van het bedrijf Vanderlande voor de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen die de luchthaven duurzamer, schaalbaarder en slimmer kunnen maken.

Faciliteiten

De luchthaven stelt haar faciliteiten beschikbaar waardoor Vanderlande kan testen in een live omgeving. Beide organisaties zijn gevestigd in de regio ‘Brainport Eindhoven’ en werken de komende maanden op proef samen met technologie-, design- en kennisinstituten om het proces te bevorderen.

Bagage

Deze zomer zijn Eindhoven Airport, Vanderlande en BagsID, specialist op het gebied van bagage-identificatie, gestart met het toepassen van een technologie op basis van computer learning en beeldherkenning. Hierdoor wordt ruimbagage van passagiers ingecheckt door er met camera-apparatuur foto’s van te maken. Ook zijn Eindhoven Airport en Vanderlande van plan eind 2020 een zelfrijdend voertuig te testen op het platform dat automatisch bagage van en naar het vliegtuig vervoert.

Uitdagingen

“De luchtvaartindustrie staat voor vele uitdagingen en door middel van innovatie zoeken wij manieren om deze uitdagingen in kansen te veranderen,” legt Mirjam van den Bogaard uit, COO van Eindhoven Airport. “We werken al jaren nauw samen met Vanderlande, die net zoals wij voorop wil lopen in de toepassing van nieuwe technieken ter verbetering van het luchthavenproces. Onze toekomststrategie is gebaseerd op de overtuiging dat innovaties in de luchtvaartindustrie sneller kunnen worden geïmplementeerd als verschillende disciplines naadloos samenwerken.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button