fbpx
CoronavirusFinancieelNieuws

Europese Commissie akkoord met 30 miljoen euro steun Nordica

De Europese Commissie is akkoord gegaan met 30 miljoen euro steun voor Nordica van de Estlandse overheid. Het gaat om een kapitaalverhoging en een lening met rente.

Steun

De steun vanuit Estland betreft een kapitaalverhoging van 22 miljoen en een lening acht miljoen euro waar rente over moet worden betaald. Nordica is de nationale maatschappij van Estland en opereert vanaf Tallinn Airport. Net als bij veel andere maatschappijen, zijn de inkomsten sterk terug gelopen door de coronacrisis. Zonder steun zou er een risico zijn op faillissement tegen het einde van het jaar.

Sleutelrol

“Nordica speelt een sleutelrol in de Estse economie en connectiviteit. Het is de grootste werkgever in de nationale luchtvaartsector. Het bedrijf heeft aanzienlijke verliezen geleden sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus, die de luchtvaartsector hard heeft getroffen. Deze maatregel biedt zowel een kapitaalinjectie als een rentelening, en zorgt ervoor dat Nordica zijn activiteiten kan voortzetten en concurrentieverstoringen kan beperken”, aldus Margrethe Verstager, executive vicepresident bij de Europese Commissie, en verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button