fbpx
IncidentenNieuws

Twee A321’s in botsing op Hong Kong Airport

Twee A321’s van HK Express zijn in botsing gekomen op Hong Kong International Airport (HKG). Er zijn geen gewonden gevallen.

Ongeluk

Het gaat om toestellen B-LEG en B-LEF. Laatstgenoemde werd teruggeduwd, waarbij de linker stabilisator in contact kwam met de romp van de cockpit van het andere toestel. Op onderstaande foto’s van Jacdec is het ongeluk te zien.

Toestellen

De toestellen zijn allebei A321-200’s. B-LEG is twee jaar oud en B-LEF is drie jaar oud. Uit data van Flightradar24 blijkt dat B-LEG voor het laatst in maart een commerciële vlucht had uitgevoerd, vanaf Osaka. Ook B-LEF vloog in maart voor het laatst commercieel. Daarna stonden de vliegtuigen geparkeerd vanwege corona, maar werden ze af en toe nog wel gebruikt voor bepaalde doeleinden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button