fbpx
AirbusFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

VS handhaven importheffing Airbus

De Verenigde Staten hanteren het importtarief van vijftien procent voor Airbus. De vliegtuigbouwer tekende hier onlangs bezwaar tegen aan bij de World Trade Organization (WTO).

Conflict

Er is al lange tijd een conflict gaande tussen Boeing en Airbus, waarbij verwijten over vermeende overheidssubsidies over en weer gaan. De eerste klacht vanuit de Verenigde Staten stamt uit 2006. In september vorig jaar oordeelde de WTO dat de VS de importheffing mag opleggen.

15 procent

Dit jaar werden de importheffingen op toestellen van Airbus verhoogd tot 15 procent omdat het A350 programma illegale steun zou hebben gekregen van Frankrijk en Spanje. Deze steun zou leiden tot oneerlijke concurrentie voor Boeing.

Locatie

De importheffing hoeft niet over alle Airbus toestellen betaald te worden. De Europese vliegtuigbouwer beschikt namelijk over een fabriek in Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama. De vliegtuigen die in de Verenigde Staten worden gebouwd hoeven niet te worden geïmporteerd en vallen daardoor niet onder de importheffing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button