fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

EasyJet haalt 794 miljoen dollar op

EasyJet heeft 794 miljoen dollar opgehaald met de verkoop en leaseback van vliegtuigen.

794 miljoen

Met een plan waarbij ‘overbodige’ vliegtuigen verkocht of teruggeleast heeft easyJet in totaal 608 miljoen pond opgehaald, zo geeft de maatschappij vrijdag aan. In totaal zijn 23 vliegtuigen onttrokken aan de vloot van de maatschappij.

Nog niet voldoende

“EasyJet zal doorgaan met het op regelmatige basis bekijken van haar liquiditeitspositie,” zegt de maatschappij in een statement. Het bedrijf zal doorgaan met het zoeken naar verdere financieringsmogelijkheden. De meest recente leasebackovereenkomst bestond uit vijf A321neo’s. Deze worden teruggeleast totdat ze een leeftijd van 10 jaar hebben bereikt. EasyJet ontvangt 266 miljoen dollar in ruil voor het terugleasen van de vliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button