fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFrequente reizigersNieuwsProfessional

EasyJet sluit bases Stansted, Southend, Newcastle

EasyJet sluit haar bases op Londen Stansted, Southend en Newcastle. Er is een akkoord bereikt met vakbond Unite over vrijwillige ontslagvoorwaarden en selectiecriteria voor gedwongen ontslagen.

Ontslagen

De maatschappij wil het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk beperken door vrijwillige ontslagpakketten aan te bieden en door te kijken naar aanvullende opties zoals deeltijd- en seizoenscontracten. “Als gevolg hiervan zal het aantal gedwongen ontslagen aanzienlijk worden verminderd, bijvoorbeeld door het overleg met Unite. 93 procent van ons cabinepersoneel dat het risico liep op ontslag, heeft gekozen voor een versterkt vrijwillig ontslagpakket”, aldus de maatschappij.

Sluiting

EasyJet stopt vanaf 31 augustus 2020 met de vluchten vanuit Londen Stansted, Londen Southend en Newcastle. Londen Stansted en Newcastle blijven deel uitmaken van het routenetwerk van easyJet. “We zullen de getroffen klanten informeren over hun opties, waaronder een transfer naar een andere luchthaven of een volledige terugbetaling in de komende dagen”, zegt easyJet.

Kosten

Sinds het begin van de pandemie heeft de maatschappij verschillende maatregelen genomen om de kosten en niet-kritieke uitgaven op elk niveau van het bedrijf te schrappen om de impact te verzachten, maar IATA-voorspellingen suggereren dat het niveau van de marktvraag in 2019 waarschijnlijk pas in 2024 zal worden bereikt. De Britse quarantainevoorschriften hebben ook voor onzekerheid gezorgd voor klanten en een impact op de vraag naar reizen, zegt de maatschappij, welke op acht Britse bases blijft vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button