fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Israëlische F-16’s oefenen voor het eerst in Duitsland

De komende week komt de Israëlische luchtmacht voor de allereerste keer naar Duitsland in het kader van een oefening. Dit maakte de Israëlische luchtmacht bekend in een persbericht.

Nörvenich

Maandag 17 augustus worden zes F-16D’s verwacht op de Duitse vliegbasis Nörvenich. De toestellen zijn van het 105e squadron ‘Scorpions’ met als thuisbasis Hatzor bij Tel Aviv. Ter ondersteuning komen twee Gulfstream 550’s en twee Boeing 707 tankers mee.

Capaciteiten

Vanwege de corona-epidemie is dit de enige internationale oefening waar de Israëlische luchtmacht dit jaar aan deelneemt. De commandant van het squadron werd geciteerd in het persbericht: “De Israëlische luchtmacht zal voor het eerst deelnemen aan een oefening met Duitsland als gastheer. Dit is een kans om onze capaciteiten te demonstreren en kennis te maken met trainingstechnieken van de NAVO ”.

Herdenking

Op dinsdag 18 augustus 2020 zal een herdenkingsvlucht plaatsvinden. Een formatie van een Israëlische Gulfstream G550 met twee F-16’s en twee Duitse Typhoons zal langs het concentratiekamp Dachau vliegen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Vervolgens zet de formatie koers naar de luchthaven “Fürstenfeldbruck” nabij München. Dit om de 11 Israëlische Olympische delegatieleden te gedenken, die werden vermoord bij de terroristische aanslag tijdens de Olympische Spelen van 1972. Commandant van de Israelische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin zal de flyby leiden in de Gulfstream G550. Aan boord van het toestel is ook de commandant van de Duitse luchtmacht, Lt. Gen. Ingo Gerhartz.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button