fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNieuws

Ryanair schrapt komende maanden 20 procent capaciteit

Ryanair schrapt twintig procent van de vluchtcapaciteit in september en oktober, omdat het aantal boekingen aanzienlijk is afgenomen in de afgelopen tien dagen.

Frequenties

De afname komt volgens Ryanair door de aanhoudende onzekerheid vanwege de toenemende besmettingen met corona in Europa. De meeste capaciteit die geschrapt wordt, betreft een frequentievermindering. Het gaat hierbij vooral om bestemmingen als Spanje, Frankrijk en Zweden, waar de covid-gevallen veelal hebben geleid tot nieuwe reisbeperkingen.

Noodzakelijk

Ook naar Ierland zullen er minder vluchten gaan omdat dit land een veertien daagse quarantaine eist van bezoekers uit enkele Europese landen. “Deze capaciteitsverlagingen en frequentieverminderingen voor de maanden september en oktober zijn noodzakelijk gezien de recente zwakte in termijnboekingen als gevolg van Covid-beperkingen in een aantal EU-landen”, zegt een woordvoerder van Ryanair.

E-mail

Alle getroffen klanten hebben inmiddels een e-mail ontvangen waarin zij worden geïnformeerd over hun opties. Ryanair wil af van de verplichte quarantaine van sommige landen. Volgens de maatschappij is goed testen op de luchthaven en effectieve tracering de beste methode. Hierbij wijst Ryanair naar Duitsland en Italië als voorbeeld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button