fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsTransavia

Tweede seizoen Transavia-serie volgende week bij RTL 5

Het tweede seizoen van de serie over Transavia – Bij ons aan boord – start op 27 augustus bij RTL 5. Zes maanden lang is de luchtvaartmaatschappij gevolgd door de makers. Een bijzondere periode, waarin de overgang naar corona te zien is.

Inkijkje

“Toen we begonnen met de opnames hadden we niet kunnen voorzien dat een aantal maanden later onze hele vloot aan de grond zou staan. We kwamen terecht in een ongekende situatie”, vertelt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “Toch ben ik blij dat we deze serie hebben kunnen maken en nu gaan uitzenden. De kijker krijgt op deze manier een unieke kijk in de wereld van de luchtvaart in de normale situatie, en ziet hoe dat veranderd is als gevolg van de coronacrisis. Met al die passagiers, collega’s en ook onze partners hebben wij verhalen te over en laten wij graag de dynamiek van de luchtvaart zien. In goede en moeilijke tijden. Medewerkers op de grond en in de lucht zetten alles-op-alles om onze passagiers een prettige reis en veilige vlucht te bieden. Dat laten wij graag zien aan het Nederlandse publiek.”

Contrast

In zes afleveringen wordt het contrast in het werken voor en tijdens coronatijd duidelijk weergegeven en komen verschillende medewerkers voorbij. Zo wordt onder anderen Asya gevolgd. Zij laat zien hoe een werkdag bij de grondafhandeling, het inchecken en boarden van passagiers, op de luchthaven eruit ziet en springt later bij in het callcenter om klanten te helpen.

Cockpit

Piloot John laat zien hoe het tijdens een vlucht eraan toegaat in de cockpit, maar ook hoe hij zich voorbereidt in de simulator op zijn eerste vlucht na lange tijd niet vliegen. Vliegtuigmonteur Tommy legt uit wat er allemaal nodig is om vliegtuigen die lang hebben stilgestaan weer optimaal vliegklaar te maken. En faunabeheerder Betty van Rotterdam The Hague Airport zorgt altijd dat de start- en landingsbanen vrij zijn van vogels en toont welke middelen ze allemaal inzet om gevaarlijke situaties met vogels en vliegtuigen te voorkomen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button