fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Uitbreiding London City Airport van de baan

De uitbreiding van London City Airport is voorlopig van de baan vanwege de coronacrisis. Het gaat om uitbreidingsplannen voor de terminal en om de bouw van een nieuwe pier. Het aantal vluchten ligt nog ver onder het niveau van 2019.

Parkeerplek

Een aantal andere werkzaamheden gaan nog wel door. Eind dit jaar moeten er een aantal projecten zijn afgerond omtrent de infrastructuur en de capaciteit. Er komen onder andere acht nieuwe vliegtuigopstelplaatsen voor bijvoorbeeld A220’s en Embraer 190-E2’s. Ook komt er een parallelle taxibaan, waardoor de capaciteit groeit naar maximaal 45 vliegbewegingen per uur.

E-gates

Begin september moeten er nieuwe immigratiefaciliteiten worden geopend, waaronder tien nieuwe E-gates. Hiermee wil de luchthaven passagiers sneller door kunnen laten reizen. Verder zal volgende zomer de bouw van een nieuwe bagagefaciliteit met verhoogde capaciteit en nieuwe technologieën voor veiligheidsscreening operationeel zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button