fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Uitbreiding London City Airport van de baan

De uitbreiding van London City Airport is voorlopig van de baan vanwege de coronacrisis. Het gaat om uitbreidingsplannen voor de terminal en om de bouw van een nieuwe pier. Het aantal vluchten ligt nog ver onder het niveau van 2019.

Parkeerplek

Een aantal andere werkzaamheden gaan nog wel door. Eind dit jaar moeten er een aantal projecten zijn afgerond omtrent de infrastructuur en de capaciteit. Er komen onder andere acht nieuwe vliegtuigopstelplaatsen voor bijvoorbeeld A220’s en Embraer 190-E2’s. Ook komt er een parallelle taxibaan, waardoor de capaciteit groeit naar maximaal 45 vliegbewegingen per uur.

E-gates

Begin september moeten er nieuwe immigratiefaciliteiten worden geopend, waaronder tien nieuwe E-gates. Hiermee wil de luchthaven passagiers sneller door kunnen laten reizen. Verder zal volgende zomer de bouw van een nieuwe bagagefaciliteit met verhoogde capaciteit en nieuwe technologieën voor veiligheidsscreening operationeel zijn.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button